Computer repair

1. Herstellen van operating systems

Computers lopen vaak langzamer na verloop van tijd, dit komt mede door onder andere updates die zich blijven opstapelen waarvan een deel van het oude bestand blijft staan. Deze nemen toch ruimte in beslag en worden op de achtergrond geladen. Door een clean install zorg je er voor dat een computer weer zijn volledige snelheid terug krijgt.

Voor hulp

2. Instaleren van software pakketten

Het instaleren van software kan soms vrij lastig zijn. vaak door dat het meegeleverde cd’tje verouderde software bevat, waardoor de hardware niet optimaal werkt. Soms zijn er updates voor te vinden, maar bij veel gevallen is het vaak een lastige zoekactie deze te vinden via het internet. Dit is heel vaak het geval voor onder meer drivers.

Voor hulp

3. Verwijderen van spam, virus

Spam of virussen zijn vaak de grootste oorzaak van het vastlopen van een computer. Het is niet altijd makkelijk om alles te verwijderen, en is vaak lastig op te sporen. Omdat er zoveel verschillende anti virus programma’s zijn, is het moeilijk keuzes te maken, betalen of gratis.

Voor hulp

4. instaleren van randapparatuur

Steeds meer nieuwe randapparatuur zoals printers, scanner en camera’s komen op de markt. Door dit voortschrijdende vernieuwingsproces is het lastig om uit te zoeken wat precies aan kabels en settings nodig is.

Voor hulp

5. Installeren van netwerken

Netwerken installeren is een heel karwei als je niet precies weet waar je naar moet kijken. Omdat een netwerk via veel verschillende apparaten werkt is het niet altijd even duidelijk waar je precies naar moet kijken.

Voor hulp

Tip

Zorg altijd dat je weet wat je doet Computers zijn snel over stuur, zorg dus altijd dat je weet waar je het over hebt, en wat je hiervoor nodig hebt.